Maastricht. Voor iedereen.

Maastricht. Voor iedereen.

Graag willen we Maastricht meer toegankelijk maken. Voor veel mensen is Maastricht best toegankelijk.  Voor een aantal mensen is Maastricht veel minder toegankelijk. Met name voor mensen met een beperking kan er nog wel het nodige worden verbeterd in de stad.

En dan gaat het over de materiële toegankelijkheid, maar ook over de wijze waarop mensen worden aangesproken en hoe met hen wordt omgegaan. En dat is waar we aan willen werken!

Laatste nieuws

Maastricht. Voor iedereen. is constant in beweging. Hier vind je het laatste nieuws over de toegankelijkheid van onze stad. Bekijk oudere nieuwsberichten hier.

Inspiratiebundel Organiseer Ervaringsdeskundigheid

  Omdenken is soms lastig in de samenleving zoals we die hebben gebouwd. Maar wanneer je de verhalen kent van mensen die telkens weer over de drempels struikelen, zie je de noodzaak. Sinds de ratificatie van het VN-Verdrag is een beweging op gang gekomen en werken steeds meer ondernemingen, organisaties en gemeenten aan een inclusieve […]

Come Closer

Film over Handboek en training ‘Bejegening’ gratis beschikbaar Uit onderzoek van de gemeente Maastricht is gebleken dat mensen met een beperking de meeste problemen en knelpunten ervaren in de bejegening jegens hen. Mensen weten zich geen goede houding te geven ten opzichte van mensen met een beperking. Karin Martens (beleidsambtenaar gemeente Maastricht): “Als gemeente Maastricht […]