Workshop VN-verdrag

Het VN-Verdrag stelt dat dat iedereen, ook mensen met een beperking, mee moet kunnen doen in de samenleving en toegang heeft tot openbare gebouwen, openbaar vervoer, onderwijs, werk en vrijetijdsvoorzieningen. Het VN-Verdrag voor mensen met een beperking is daarom voor veel mensen, organisaties, bedrijven en instellingen van belang. Omdat ze kunnen bijdragen aan dat meedoen van iedereen. Overheidsinstellingen zijn verplicht om te zorgen dat iedereen kan meedoen bij hen. Private organisaties zijn verplicht om dat binnen redelijke grenzen te regelen. Zoveel als mogelijk!

Om je te helpen wat het VN-Verdrag voor jou kan betekenen, organiseren we workshops van twee uur. Aan het einde van de workshop begrijp je wat het Verdrag inhoudt en weet je wat het voor jou betekent, wat jij kan doen.

Workshop “Wat betekent een beperking voor mijn werk?”

In een andere gemeente organiseerde een wethouder een workshop voor alle stratenmakers. De wethouder deed dat samen met de lokale toegankelijkheidsclub. De stratenmakers kregen allerlei opdrachten. Zo reden ze bijvoorbeeld in een rolstoel over een parcours en werden ze met een doek blind gemaakt en mochten ze een route lopen. Aan het einde van de workshop kregen ze de vraag wat ze gingen doen met hun ervaringen van die dag. Allemaal was het hen duidelijk geworden hoe belangrijk hun werk was voor mensen met een fysieke beperking of mensen die slecht zien of blind zijn. Losliggende stenen werden verleden tijd in deze gemeente!

En zo zijn er talloze voorbeelden van beroepen, van functies wiens werk ongelooflijk belangrijk is voor mensen met een beperking. Daarom organiseren we voor iedereen die dat wil, workshops ” Wat betekent een beperking voor mijn werk?”!