Ik wil mij inzetten als inwoner van Maastricht

Wil je ‘iets’ doen om Maastricht meer toegankelijk te maken? Dat kan altijd! Je zult verbaasd zijn hoe gemakkelijk dat kan. We helpen je op weg: begin bij jezelf! Heb geduld als iemand iets niet meteen begrijpt als je het uitlegt. Ga je niet ergeren als degene voor je bij de kassa niet snel genoeg is. Of, blijf gewoon vriendelijk als iemand niet naar je kijkt terwijl je hem of haar wat vraagt. En, parkeer je fiets niet op die smalle stoep zodat je straatgenoot in een rolstoel er niet meer doorheen kan. Bedenk dat iedereen graag wil deelnemen aan de samenleving. En dat jij, door dit soort simpele drempels weg te nemen, een grote bijdrage kan leveren aan dat meedoen en daarmee Maastricht meer toegankelijk maakt. Voor iedereen die dat nodig heeft!

Jouw kennis, ervaring en inzet doen er toe

Wat kun je nog meer doen? Mensen met een beperking worden vaak vertegenwoordigd door een belangenorganisatie: een club van harde werkers die op vrijwillige basis hun leden ondersteunen in het dagelijkse leven. Deze clubs zitten vaak te springen om medevrijwilligers die vanuit hun eigen expertise een bijdrage kunnen leveren aan dat verbeteren van de dingen waar hun leden in het dagelijkse leven tegenaan lopen. Ben je een doener, heb je verstand van boekhouden, van technische zaken, van projecten managen, van communicatie, social media of van leidinggeven? Dan kun je bijdragen! Dat zijn de zaken waar belangenbehartigers vaak ondersteuning bij nodig hebben. Als je bijdraagt, werk je mee aan Maastricht een stad voor iedereen te maken! Interesse?

Jouw ideeën over hoe het kan

Als je nog meer wilt doen om Maastricht meer toegankelijk te maken, kan dat ook. Geef je ideeën, je dromen door aan ons en we kijken of we ze tot werkelijkheid kunnen maken. Hou je niet in, wie weet kun je met een simpel gebaar de wereld eenvoudiger maken voor iedereen. Graag horen we van je!