Relevante websites:

 • ONGEHINDERD:
  www.ongehinderd.nl
  Eén landelijk platform voor toegankelijke locaties (o.a. in Maastricht).
  Gratis app en website waarmee je altijd en overal inzicht hebt in de toegankelijkheid en voorzieningen van alle publieke locaties. Zo hoef je niet meer te twijfelen of je goed kunt parkeren, ergens naar binnen kunt of dat toiletten bruikbaar zijn. 
  Voor en door mensen met een beperking, dus gebaseerd op jouw behoeften en beleving.
 • SAMEN ONBEPERKT:
  www.samenonbeperkt.nl
  Zet zich in Maastricht in voor gelijke rechten en kansen voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Want iedereen moet volwaardig kunnen meedoen in onze samenleving. Daarom staan wij voor collectieve en individuele belangenbehartiging. Onafhankelijk en met veel ervaring. Voor informatie, advies én interessante activiteiten bent u bij ons aan het juiste adres.
 • STUDEREN AAN UNIVERSITEIT MAASTRICHT:
  www.maastrichtuniversity.nl/nl/support/tijdens-je-studie/studeren-met-een-functiebeperking-chronische-ziekte
  Ben je een (aankomende) student aan de Universiteit Maastricht (UM) en heb je een lichamelijke-, psychische-, en/of zintuiglijke beperking, een chronische ziekte of een andere aandoening, zoals dyslexie, ADHD, autisme of de ziekte van Crohn? Dan kun je ondersteuning of voorzieningen aanvragen om studeren met je functiebeperking makkelijker te maken.
 • STUDEREN AAN HUGESCHOOL ZUYD:
  www.zuyd.nl/studeren-bij/studiefaciliteiten/studeren-met-een-functiebeperking?fbclid=IwAR3MDwK77FPe0GAhCGZnv2O4RHNDWUZ6F9BsGRYHOgiI4YhSS5ragK1xKEA
  Heb je dyslexie, een functiebeperking of chronische ziekte en heb je extra voorzieningen of begeleiding nodig om je studie succesvol te kunnen doorlopen? Meld je dan bij een van de studentendecanen van jouw opleiding.