Aan de slag voor niet-westerse allochtonen

‘Maastricht voor Iedereen’ gaat aan de slag voor niet-westerse allochtonen met een beperking. De Gemeente Maastricht heeft ons subsidie toegekend om onderzoek te doen onder deze groep. Waar lopen met name oudere mensen met een niet-westerse achtergrond tegenaan in Limmel, Nazareth of in welke andere wijk dan ook? We gaan de komende twee jaar met hen te praten.

‘Maastricht voor Iedereen’ wil zorgen dat het VN-verdrag over de rechten van de mensen met een beperking wordt nageleefd in Maastricht. We hebben de afgelopen jaren al veel mensen met een beperking bereikt. Mensen die van oorsprong niet uit Maastricht komen, maar uit een niet-westers land werden tot nu toe gemist. Daarom schreef de gemeente Maastricht de tender ‘Diversiteit en Inclusie’ uit. Wij hebben de tender gewonnen met ons plan.

Behoeften en wensen vastleggen

In twee jaar tijd willen we de behoeften en wensen van oudere niet-westerse  inwoners met een migratieachtergrond, al dan niet met een beperking vastleggen. We gaan in gesprek met een representatief deel van deze groep. We brengen hun verhalen in woord en beeld.

We willen graag … Waar loopt u tegenaan?

Wilt u uw ervaringen met ons delen? Of hebt u op wat voor een manier dan ook interesse om deel te nemen? Stuur dan een e-mail naar: info@maastrichtvooriedereen.nl