‘Misschien kan mijn dochter toch zelf haar post gaan begrijpen!’

Mensen met eens verstandelijke beperking, mensen die blind zijn of die uit een andere cultuur komen, ouderen, en ga zo maar door. Wat zou het mooi zijn als iedereen de post van de gemeente Maastricht zou begrijpen! Daar draagt Maastricht voor Iedereen aan bij, met de hulp van een testgroep.

In de testgroep zitten allerlei mensen met allerlei verschillende achtergronden of beperkingen. Samen met de gemeente hebben zij op vrijdag 13 december een eerste brief van de gemeente besproken. Dat was de brief die de gemeente Maastricht stuurt als je paspoort verloopt. Of je identiteitsbewijs.

Een lid van de testgroep vertegenwoordigt haar dochter, met Downsyndroom: ‘Ik heb mijn dochter de brief laten lezen en ze begreep wat de bedoeling was! Nog niet alles is duidelijk, maar ik begin nu te geloven dat zij haar eigen post zou kunnen gaan begrijpen.’

Met de tips uit de testgroep gaat de gemeente deze brief aanpassen. De testgroep buigt zich in januari over de nieuwe website van de gemeente. De gemeente Maastricht heeft zich als doel gesteld een inclusieve stad te zijn: ‘Iedereen doet mee in de ontspannen, gezonde stad.’ Maastricht voor Iedereen helpt de gemeente daarbij.